Captain Corsaire

Naam: Charles Corsaire   Locatie: Lelystad, Flevoland, Nederland
Kaperkapitein in ruste, solitair, vader van 3 kinderen, opa van 7 kleinkinderen,
shantyman, koorzanger, webbeheerder van het Kaperskoor Lelystad.
Heeft het zeemansleven vaarwel gezegd, maar zingt nog steeds shanties en zeemansliederen in het Kaperskoor Lelystad.


Captain's tips

Ancora
Armstrong's patent
Bataviakoor
Houtribkoor
Kajuitzangers
Kaperskoor
Kolksluuszangers
Paddy's passion
Shantykoor Almere
Sokkenbuurt Z.K.
Stormvogels
Strangewind

 

Contact

stuur een e-mail

 

Archief

Deze profielpagina is het enige dat is overgebleven van het roemruchte blog van Captain Corsaire.
Ook het archief is gelijk met het weblog verloren gegaan.

 

Meer piraten

Grace O'Malley
Anne Bonney
Mary Reed

Calico Jack Rackham
Ching Shih
Michiel de Ruyter
Blackbeard
Henry Morgan
Piet Hein
Charlotte de Berry
Sir Francis Drake
Jan Baert
Sayyida al Hurra
Gertrude Imogene Stubbs
Rachel Wall
Jeanne de Belville
Jean Lafitte

 

 

 

Biografie

Pasfoto 8473 bytes

De Captain werd geboren in Saint-Malo (F) op 14 juni 1589 als Charles Coriolanus Macchabeus Corsaire, zoon van Henry Martin Corsaire en Jane Morgan, beiden beruchte zeerovers, die na een avond zwelgen in de kroegen van Saint-Malo intiem afscheid namen, met als resultaat de geboorte van de kleine Charles, negen maanden later. Aanvankelijk leek Charley, zoals hij doorgaans genoemd werd, zich tot een schattig knaapje te ontwikkelen, maar al vroeg in zijn leven besloot hij dat hij net als zijn ouders een gevreesde zeerover wilde worden. Zoals zijn vriendjes deden, bouwde hij ook scheepjes van klompen met een zeiltje, met dit verschil, dat zijn scheepjes altijd kanonnen aan boord hadden. De schepen van zijn vriendjes werden dan meedogenloos in de grond geboord. Al spoedig had hij geen vriendjes meer, al vond Charley dat helemaal niet erg. Hij streefde een hoger doel na. Piraat zou hij worden. De mensen zouden hem vrezen.

foto zeeslag

Na bijna vierhonderd jaar dood en verderf te hebben gezaaid op de zeven wereldzeeën als kapitein op zijn schip De Witte Olijphant leeft de Captain nu aan wal. Door de eeuwen milder en wijzer ge­worden heeft hij zich nu gevestigd in Lelystad in de nabijheid van de replica van het V.O.C.-retourschip "Batavia". Omdat hij het maritieme leven en de zeilvaart miste, heeft hij een paar jaar zijn verhalen verteld als gids op de Bataviawerf. Hij werd ook matroos op de Flevoaak (het water bleef trekken). Dit was een geheel nieuwe ervaring voor hem. In plaats van zelf het bevel te voeren, moest hij nu de orders van de schipper opvolgen. Tegen alle verwachtingen in vond hij dat eigenlijk wel prettig. Lekker ontspannen zeilen en geen verantwoordelijkheid hoeven te dragen was een geheel nieuwe ervaring voor hem en dat beviel hem wel. Op grond van zijn ervaring met zwaar geschut werd hij ook al spoedig gevraagd om als kanonnier op te treden tijdens demon­straties kanonschieten op de werf.

Staatsiefoto Kaperskoor

Nadat de Captain zich had gevestigd in Lely­stad, vond hij daar een koor dat shanties en zeemansliedjes zong.
De Captain is daar eens gaan luisteren en raak­te onder de bekoring van al de mooie her­inneringen, die deze liederen bij hem opriepen. Hij heeft zich dan ook niet lang bedacht en heeft zich vrijwel meteen bij het Kaperskoor Lelystad aangemeld als shantyman. Dit doet hij nog steeds met zichtbaar en vooral hoorbaar veel plezier.

Inmiddels heeft de Captain, nog altijd scherp van geest, zich de nieuwste communicatietechnieken eigen gemaakt en met die kennis bouwde hij een website voor het Kapers­koor. Ook het onderhouden van de site is een taak die hij voor zichzelf heeft geclaimd.

logoterug homelogo

Contact: webmaster@kaperskoor-lelystad.nl